ENDELIG HELG!!

RIKTIG GOD HELG!

Snart er fredagen over og helgen starter snart for fullt. For veldig mange er helga en tid med avslapning, kos, "helgemat" og helgesnacks". Det er ikke en hemmelighet at jeg alltid har syntes det beste med helga var den "ekstra gode" maten og snacksen som var "lov". For noen år siden unnskyldte jeg matinntaket med å si "jeg spiser for to". Årsaken til "humoren" var for å legge skjul på at jeg visste at jeg spiste mye. Jeg var redd hva andre tenkte!

Nå som jeg jobber med å halvere porsjoner, spise sunnere og gå ned i vekt, så merker jeg at problemet OGSÅ handler om vaner. Problemet mitt til mat har da vært OVERSPISING, PSYKEN OG VANER. Jeg må lære at vanene jeg starter med nå kommer til å føles like "trygge" som mine tidligere vaner. Blant annet er jeg vant til å spise minimum 8 brødskiver på en dag. De siste dagene har jeg spist  masse deilige salat med tunfisk og laks og hjemmelagde knekkebrød.

I dag har jeg handlet inn dansk rugbrød, makrell i tomat og laks til å ha i salaten. Dansk rugbrød er cirka 98% grovt og det smaker nydelig. Laks i salaten er også veldig godt (Oppskrift kommer!) og makrell i tomat smakte jeg for FØRSTE GANG i dag!! Makrell i tomat med lett majones og agurk var faktisk godt, det er jeg fornøyd med! 

Tilbake til snacks. Jeg prøver så godt jeg klarer å ikke spise godteri, potetgull ol. Denne uka har det blitt mest usaltet nøttemix fra rema 1000. Imorgen tenker jeg å lage bær-smoothie! (Oppskrift kommer!) 

Personlig har jeg følt meg sterk denne uka!! Det har vært minimalt med overspising, masse salater, kikertboller nå i kveld, dansk rugbrød og hjemmelaget knekkebrød. Neste uke håper jeg på mer motivasjon for å gå tur og være mer i bevegelse! :-) 

Dagens frokost. Hjemmelagde knekkebrød.

Jeg ønsker alle en deilig og avslappende helg og god natt!! :-) 

*Imorgen skal jeg tidlig opp! Skal prøve å legge meg snart allerede. "Klapp på skulderen, flink jente!"

... Ida LR ...

 

2 kommentarer

Cila

25.03.2017 kl.11:59

Dette klarer du Ida!🦋

Ida LR

25.03.2017 kl.16:03

Cila: Tusen takk, tante! <3

Skriv en ny kommentar

Veienmotbedrehelse

Veienmotbedrehelse

18, Bodø

Hei! Jeg er ei jente på 18 år. Jeg laget denne bloggen i forbindelse med at jeg skal ned i vekt. Målet er å gå ned ca 43 kilo. Følg min vei til et sunnere liv her på bloggen! :-) - Oppturer og nedturer. Velkommen igjen!

Kategorier

Arkiv

hits